۵ نکته درباره مکان نصب دیزل ژنراتور کدامند؟

فهرست مطالب

برق اضطراری در بسیاری از مکان ها اهمیت بسیار بالایی دارد. به طور مثال در بیمارستان ها، درصورت نبود برق سراسری و در دسترس نبودن برق اضطراری، ممکن است جان افراد به خطر بیوفتد. لذا اینجاست که دیزل ژنراتورها اهمیت پیدا می کنند. این وسیله ها وقتی درست کار می کنند و می توان بیشترین بازده را از آنان به دست آورد که درست و اصولی و در مکان مناسب نصب شده باشند. در ادامه به بررسی نکات مهم درباره مکان نصب دیزل ژنراتور را بررسی می کنیم.

۱- تهویه هوای مناسب

محلی که برای دیزل ژنراتور در نظر می گیرید، باید دارای تهویه هوای مناسب باشد. یکی از مواردی که هر موتور برای بهتر کار کردن نیاز دارد، هوا است. موتور دیزل موجود در دیزل ژنراتور هم از همین موارد به حساب می آید. به همین منظور باید همانطور که سوخت مناسب را در دسترس موتور دیزل ژنراتور قرار می دهیم، هوای مناسب و کافی را در دسترس دیزل ژنراتور قرار دهیم.

اگر دیزل در محیط در بسته قرار دارد، باید شرایطی را فراهم کرد که هوا از بیرون محل به دیزل ژنراتور برسد. چرا که بهتر است هوایی که موتور دیزل تنفس می کند، هوای خنک باشد. هوای خنک اکسیژن بیشتری دارد و این باعث می شود که توان موتور و بالطبع، بازده آن هم افزایش یابد. این در حالی است که در هنگامی که دیزل ژنراتور در یک محیط در بسته قرار دارد، هوای اطراف خود را بسیار گرم می کند. اگر قرار باشد دیزل ژنراتور از همین هوای گرم استفاده کند، بازده ی ماسین به شدت کاهش پیدا خواهد کرد. علاوه بر این، در محیط های در بسته، باید مسیری را برای خروج هوای اگزوز دیزل ژنراتور تعبیه نمود.

مورد بعدی فاصله مناسب از اطراف است. دیزل ژنراتور باید از اطراف حداقل یک متر و از بالا حداقل دو متر فضا داشته باشد.

۲- محیط دور از باد و باران باشد

می توان دیزل ژنراتور را در محیط باز استفاده نمود. این برای تامین هوای بهتر و خنک تر مفید است. ولی در مناطقی که بارش های زیادی دارد، حتما باید مکان مناسب دیزل ژنراتور را طوری تایین نمود که دستگاه دور از باد و باران و برف قرار بگیرد.

باد شدید هم باعث می شود که بازده دستگاه بسیار کم شود. پس در مناطقی که بارش ندارد ولی باد های زیادی می وزد؛ باز هم بهتر است که دیزل ژنراتور در یک محیط بسته قرار دهید.

مکان مناسب نصب دیزل ژنراتور

۳- محیط دیزل ژنراتور باید خنک باشد

گرد و غبار، همانطور که برای تمام ماشین ها مشکل ساز است، برای دیزل ژنراتور هم می تواند مشکلات بسیار زیادی را فراهم کند. گرد و غبار می تواند عمر فیلتر های را بسیار کم کرده و اگر به درون سیلندرها نفوذ کند، حتی می تواند با ایجاد خش بر روی سیلندر یا پیستون، باعث شود که موتور دیزل به روغن سوزی بیوفتد. این موضوع می تواند خرج و هزینه ی بسیار زیادی را به صاحبان دیزل ژنراتور وارد کند.

به همین منظور بهتر است دیزل ژنراتور در یک محیط بسته قرار بگیرد. اگر قرار بر این بود که دستگاه در فضای باز مورد استفاده قرار بگیرد، می توان با استفاده از کانوپی دیزل ژنراتور، دیزل ژنراتور را از گرد و غبار، حفظ نمود.

۵- محل نصب دیزل ژنراتور باید صاف و محکم باشد.

دیزل ژنراتور وزن بسیار بالایی دارد. این دستگاه در هنگام کار نیروی دورانی بسیار شدیدی را ایجاد می کند. این نیرو و وزن بالا باعث می شود که حتی کوچک ترین لرزش های دیزل ژنراتور نیروی بسیار زیادی را به سطح زیرین وارد کند. به همین منظور باید حتما سطحی که قرار است، دیزل ژنراتور بر روی آن نصب شود، حتما بسیار محکم باشد. تا در اثر برخورد، این ضربات کمترین آسیب را ببیند و سال های بیشتری مقاومت کند. ساخت فونداسیون از بتن مسلح به حداقل ارتفاع  ۲۰ سانتی متر جهت گذاشت  موتور ژنراتور توصیه می شود.

همچنین سطح باید، کاملا صاف باشد. شیب در سطح، هرچند کم، باعث می شود؛ مایعات موجود در موتور دیزل، مانند: سوخت، روغن و آب به خوبی نتوانند سیکل گردشی خود را طی کنند. این موضوع هم باعث کاهش راندمان دستگاه شده و هم در دراز مدت استهلاک دیزل ژنراتور را بسیار افزایش می دهد.

علاوه بر این، سطح غیر مسطح ممکن است در طی مدتی باعث شود، در اتصالات بین موتور دیزل و ژنراتور تاب افتادگی ایجاد شود. این موضوع به شدت باعث می شود که عمر دستگاه کم شود.

۶- محل باید از نظر سقوط اجسام، امن باشد.

این موضوع در محیط های بسته تقریبا اتفاق نمیوفتد. ولی اگر می خواهید از دیزل ژنراتور در محیط های رو باز استفاده کنید؛ حتما یک سرپناه برای دستگاه در نظر بگیرید. استفاده از کانوپی در این مورد هم می تواند مفید باشد.

اشتراک گذاری صفحه

مهندس وحید شکری

مهندس وحید شکری

فارق التحصیل رشته مهندسی برق قدرت که مدرک خود را از دانشگاه صنعت آب و برق وابسته به دانشگاه شهید بهشتی دریافت نموده اند. با بیش از ۱۵ سال سابقه در زمینه دیزل ژنراتور و احداث ۵ نیروگاه تولید پراکنده و همچنین مدیر عامل و موسس شرکت دانش بنیان تتاپاور.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *