ژنراتور گازی

فهرست مطالب

ژنراتور گازسوز MAN
۶،۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ تا ۱۶,۱۱۰,۰۰۰,۰۰۰ریال
قدرت ۱۶۰ تا ۲۵۰ kVA
ابعاد ۳۸۰ * ۱۱۵ * ۱۷۰ سانتی متر
ژنراتور گازسوز ایویکو
۳،۶۹۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
قدرت ۵۰ تا ۷۲.۵ kVA
ابعاد ۹۰ * ۲۵۰ * ۱۵۰ سانتی متر
ژنراتور گازسوز رنو(اورهال)
۵،۱۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
قدرت ۸۵ تا ۱۶۰ kVA
ابعاد ۳۰۰ * ۱۵۰ * ۲۰۰ سانتی متر
ژنراتور گازسوز اسکانیا(اورهال)
۴،۹۸۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
قدرت ۱۴۰ تا ۲۰۰ kVA
ابعاد ۳۵۰ *۱۱۵* ۱۷۰ سانتی متر
ژنراتور گازسوزMWM
---
قدرت ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ kVA
...
ژنراتور گازسوز MTU
...
قدرت ۱۰۰۰ تا ۴۰۰۰ kVA
...

ژنراتور گازی چیست؟

موتور ژنراتوری است که با سوخت گاز کار می‌کند. ژنراتور گازی یا همان ژنراتور گاز سوز، معمولا به صورت دائم‌کار مورد استفاده قرار می گیرد و برق مورد نیاز نیروگاه‌های تولید پراکنده برای تولید برق (بین ۲ تا ۲۰ مگاوات)، ماینر ها، شهرک‌ها و روستاهایی که برق ندارند را تأمین می کند. این موتورها برای تامین برق اضطراری نیز استفاده می‌شود. موتور ژنراتور گازی مانند انواع دیگر آن ۴ زمانه هستند یعنی مراحل ۱.تنفس ۲.تراکم ۳.اشتعال (انفجار) و ۴.تخلیه دود در مخزن این موتور ها انجام میگیرد اما بر خلاف دیزل ژنراتور در موتور های گازی یا همان گازسوز همانند موتور های بنزینی برای انجام انفجار در محفظه احتراق از شمع استفاده می شود.

انواع ژنراتور گازی

ژنراتور گازی در دو نوع مسکونی_تجاری و صنعتی در دسترس است. گروه اول توانایی تامین توان تا kva ۶۰ را دارا می باشند و فشار گاز مورد نیاز ژنراتور های این دسته عموما ۴/۱ (یک چهارم) پوند بر اینچ می باشد که این فشار فشار گاز معمول شهری است که در مجتمع های مسکونی و تجاری در دسترس است فلذا راه اندازی این ژنراتور ها در حیط مسکونی تجاری نیاز به تجهیزاتی برای افزایش فشار یا اقداماتی از این قبیل ندارد.

گروه دوم ژنراتورهای گازسوزی اند که توان بیشتر از kva60 را تامین میکنند. این گروه عمدتا برای مصارف صنعتی به کار می روند و فشار گاز مورد نیازشان ۲ پوند بر اینچ می باشد که فراتر از فشار گاز موجود در شبکه گاز رسانی خانگی است.

ژنراتور ها به دو دسته کانوپی (عایق صدا) دار و بدون کانوپی نیز تقسیم می شوند. ژنراتور های بدون کانوپی صدایی معادل ۸۵ دسی بل تولید می کنند و باعث ایجاد آلودگی صوتی قابل توجهی می شود اما استفاده از کانوپی علاوه بر زیباتر کردن مجموعه ی ژنراتور صدای تولیدی آن را به زیر ۸۵ دسی بل کاهش می دهد.

درباره پخش ویدیو ژنراتور گازسوز MAN تتاپاور
کانوپی موتور ژنراتور گازسوز

مزایای موتور ژنراتور گازی:

  • دسترسی آسان تر به سوخت مصرفی و عدم نیاز به مخزن سوخت و ارزان تر بودن سوخت مصرفی آن (حدود یک دهم)
  • آلایندگی کم تر
  • صدای تولیدی موتور های گازسوز ۸۵-۹۰ دسی بل است اما ۱۱۰-۱۲۰ دسی بل است.
  • قطعات موتور های گازی مناسب شرایط دائم کار طراحی شده است. (از آنجایی که دمای احتراق در موتور های گازی ۴۰۰ تا ۵۰۰ درجه سانتیگراد است اما دمای احتراق در موتور های گازوئیلی ۲۰۰ الی ۳۰۰ درجه سانتیگراد است، قطعات موتور های گازسوز با کیفیت بالاتری طراحی شده اند.)
  • عدم تولید بوی نامطلبوع هنگام کار کردن
  • می‌توان از طریق آن سیستم آب گرم یا CHP راه‌اندازی کرد

معایب موتور ژنراتور گازی

  • بزرگ‌تر هستند و فضای بیشتری نیاز دارند.
  • گاز طبیعی قابلیت انفجار دارد فلذا در صورت عدم رعایت نکات ایمنی خطرات امنیتی جدی دارد.

چرا ژنراتور گازی تتاپاور؟

۱- وجود افترکولر یا اینتر کولر بر روی موتورها

که موجب خنک کاری بیشتر موتور ژنراتور گازی در حالت کاری دائم کار موتور می‌شود. افترکولر و یا اینتر کولر هوای خروجی از توربوشارژر را با عبور از مسیر داخل رادیاتور بوسیله آب (افترکولر) و یا هوا (اینترکولر) خنک می‌کند و هوا خنک شده را وارد سیلندر و محفظه احتراق می‌نماید.

۲- وجود توربو شارژر بر روی موتورها

توربو شارژر هوای خروجی از اگزوز را با عبور افزایش تراکم هوا دوباره وارد محفظه احتراق می‌نماید البته این هوا به دلیل افزایش تراکم، گرم شده که می‌بایست از داخل افتر کولر برای خنک کاری نیز عبور داده شود. وجود توربو شارژر باعث افزایش راندمان و توان تولیدی موتور در حالت دائم کاری موتور می‌شود.

۳- برد جرقه‌ زنی (Ignation)

این برد الکترونیکی با کنترل فاصله زمانی جرقه‌زنی شمع‌ ها و همچنین افزایش قدرت جرقه‌ ها در داخل محفظه‌ احتراق ژنراتور گازی باعث انجام کامل مرحله سوختن در سیلندر و درنتیجه افزایش توان دائم‌کاری موتور می‌شود.

برد جرقه زنی ژنراتور گازی

۴- سیستم کنترلی موتور (ECU):

این محصول که به صورت دانش‌بنیان در شرکت نیروگاهی تتاپاور طراحی و تولید شده است می‌تواند با کنترل دور موتور از طریق کنترل میزان سوخت ورودی به داخل سیلندر می‌تواند توان موتور را مخصوصا در حالت دائم کار افزایش دهد.

شایان ذکر است که طراحی و تولید قطعه ECU برای موتور ژنراتور گازسوز از مزایای رقابتی منحصر به فرد شرکت تتاپاور به حساب می‌آید و از این رو برای این قطعه حتی برای موتورهای استوک نیز می‌توان یک سال گارانتی تعویض قطعه ارائه نمود.

۵- سیستم مانیتورینگ:

این محصول دانش‌بنیان این امکان را فراهم می‌کند که موتور ژنراتورها از راه دور کنترل و بررسی شود و تمام پارامترهای مهم و حساس موتور مثل فشار روغن، دمای روغن، دمای موتور، ولتاژ و فرکانس و … توسط اپراتور چک شود و درصورت نیاز به انجام فعالیت به اپراتور بهره‌بردار موتور ژنراتور فرمان لازم ارائه گردد.

۶- رادیات

یکی از کاربردهای رادیاتور در موتور ژنراتور گازی جهت خنک کردن آب برگشتی از موتور است. برای این موتور که یک موتور دائم‌کار است از بزرگترین سایز رادیاتور (۱*۱) استفاده شده است. تا بتواند به خوبی از افزایش دمای موتور جلوگیری کند و استهلاک را به تأخیر بندازد.

 

رادیاتور موتور ژنراتور گازی

۷- ژنراتور مکالته اصل ایتالیا

ژنراتور گازی  مکالته که جزء گران قیمت‌ترین ژنراتورها است به صورت تخصصی برای استفاده دائم‌کار کاربرد دارد و همچنین به دلیل برد AVR مانع از افت ولتاژ می‌شود و برای کاربرد دائم‌کار بسیار مقاوم می باشد و دیر مستهلک می‌شود.

برندهای برتر بازار

موتورهای دیزلی و پایه گازسوز MAN

ژنراتور گازسوز

موتور ژنراتور گازی مان محصول کشور آلمان از کارایی بسیار خوبی چه در مورد موتورهای دیزلی و چه در زمینه موتورهای پایه گازسوز برخوردار هستند. البته این کمپانی موتورهای دریایی و موتورهای اتوبوسی هم تولید می کند که برخی از موتورهای اتوبوسی شرکت مان توسط برخی از فروشندگان با افزودن قسمت گاورنر و سیستم کنترلی و کوپل کردن با ژنراتور به موتور ژنراتور تبدیل می‌شوند . البته توان خروجی و وضعیت دائم کاری این نوع از موتورهای مان چندان مناسب نیست. موتورهای مان شرکت تتاپاور از نوع ۲۸۶۶ و زمینی (نه اتوبوسی) بوده و پایه گازسوز می‌باشد. اولین موتور دیزل دنیا در این شرکت توسط رادولف دیزل طراحی و ساخته شده است.

جدول مشخصات ژنراتور پایه گازسوز مان

۶ سیلندر داخلیnumber of cylinders(تعداد سیلندر)
۱ 0cccombustion chamber volume
۱۲mmcylinder diameter(قطر سیندر)
۱.۶۶mmPiston cours(کورس پیستون)
۱۲literengine volume capacity(ظرفیت حجمی موتور)
۱۲/۱compression ratio(نسبت تراکمی)
۲.۵تنweight(وزن)
۲.۵تنweight(وزن)
۱.۵*۳.۵*۲engine dimensions(ابعاد موتور)
۳۰ تا ۳۵ متر مکعب بر ساعتgas required(گاز مورد نیاز)
۲۰۰ kwemergency power(توان اضطراری)
۱۴۰ kwpermanent ability to work(توان دائم کار)

موتور ژنراتور گازی Scania 

مزیت موتور های اسکانیا دسترسی خوب به قطعات و تعمیر نگهداری آن ها در ایران اند. اما آلیاژ های مصرفی در این ژنراتور گازی چندان قوی نیست فلذا مناسب کار های دائم کار مانند همچون تامین برق فارم ماینینگ نمی باشد. استوک موتور های این برند از شرکت تتاپاور قابل تهیه است.

جدول مشخصات ژنراتور پایه گازسوز اسکانیا

۵ یا ۶ سیلندر خطیnumber of cylinders(تعداد سیلندر)
۱۲mmcylinder diameter(قطر سیندر)
۱.۶۶mmPiston cours(کورس پیستون)
۱۲literengine volume capacity(ظرفیت حجمی موتور)
۱۲/۱compression ratio(نسبت تراکمی)
۲.۵تنweight(وزن)
۱.۵*۳.۵*۲engine dimensions(ابعاد موتور)
۳۰ تا ۳۵ متر مکعب بر ساعتgas required(گاز مورد نیاز)

موتور ژنراتور گازی Iveco

موتور های این شرکت مناسب تامین برق کارخانه ها و فار ماینینگ های کوچک هستند. موتور های این برند توان تامین برق ۵۰ الی ۷۰ کاوا را دارند. دسترسی به قطعات و تعمیر نگهداری موتور های Iveco در ایران شرایط خوبی دارد.

جدول مشخصات ژنراتور پایه گازسوز Iveco

۴ سیلندر خطیnumber of cylinders(تعداد سیلندر)
۲۸۰۰ccengine volume(حجم موتور)
۸ تا ۱۰ متر مکعب در ساعتcylinder diameter(میزان گاز مصرفی در حداکثر توان)
m1*2.5*2engine dimensions(ابعاد موتور)
۵۰kvmaximum power(حداکثر توان)

موتور ژنراتور گازی Renault

شرکت رنو با بیشتر از ۱۰۰ سال سابقه در ساخت موتور و وسایل حمل ونقل از دیگر برند های مطرح این حوزه است. در شرکت تتا پاور با کوپل موتور های پایه گاز سوز رنو با ژنراتور های برند های مطرحی چون مکالته ایتالیا ژنراتورهایی قدرتمند با عملکرد بهینه ساخته شده است. خوب است بدانید شرکت رنو اعلام کرده است که از توسعه موتورهای با سوخت دیزل دست کشیده و در حال کار برای توسعه موتور های گازی می باشد.

موتورر ژنراتور گازسوز ایویکو

انواع کنتورهای گاز و وضعیت استفاده برای موتورهای شرکت تتاپاور​

جدول مشخصات انواع کنتورهای گاز و وضعیت استفاده برای موتورهای شرکت تتاپاور

مدل کنتورحدود ظرفیت گازدهی به متر مکعبموتور ژنراتور پاسخگوقطر لوله به اینچ
G4۰.۱ تا ۶ متر مکعببا تغییر رگلاتور ۱ موتور ۵۰ کاوایک اینچ
G6۶.۱ تا ۱۰ متر مکعب۱ عدد ۵۰ کاوایک اینچ
G10۱۰.۱ تا ۱۶ متر مکعب۲ عدد ۵۰ کاوایک اینچ
G16۱۶.۱ تا ۲۵ متر مکعب۳ عدد ۵۰ کاوا۲/۱ ۱ اینچ
G25۲۵.۱ تا ۴۰ مترمکعب۶ عدد ۵۰ کاوا / ۱ عدد ۲۵۰ کاوا۶ عدد ۵۰ کاوا / ۱ عدد ۲۵۰ کاوا
G40۴۰.۱ تا ۶۵ متر مکعب۹ عدد ۵۰ کاوا / ۲ عدد ۲۵۰ کاوا۲ اینچ
G65۶۵.۱ تا ۱۰۰ متر مکعب۱۴ عدد ۵۰ کاوا / ۳ عدد ۲۵۰ کاوا۲ اینچ
G100۱۰۰.۱ تا ۱۶۰ متر مکعب۲۳ عدد ۵۰ کاوا / ۴ عدد ۲۵۰ کاوا۲ اینچ

خوب است بدانید که بر روی ژنراتور گازی شرکت تتاپاور برد ECU نصب شده است. این برد نمی گذارد که فرکانس ژنراتور شما نوسانات شدیدی داشته باشد. و از سوی دیگر عیب یابی دستگاه شما را هر چه بیشتر ساده می کند و مصرف سوخت را کم می کند. این برد برای بهبود عملکرد موتور ژنراتور در مصارف دائم کار همچون ماینینگ بسیار مفید و ضروری است.

مهندس وحید شکری

مهندس وحید شکری

فارق التحصیل رشته مهندسی برق قدرت که مدرک خود را از دانشگاه صنعت آب و برق وابسته به دانشگاه شهید بهشتی دریافت نموده اند. با بیش از ۱۵ سال سابقه در زمینه دیزل ژنراتور و احداث ۵ نیروگاه تولید پراکنده و همچنین مدیر عامل و موسس شرکت دانش بنیان تتاپاور.

مقالات مرتبط

تست بار ژنراتور

تست بار ژنراتور

تست بار ژنراتور تست بار ژنراتور اساساً آزمایشی است تا اطمینان حاصل شود که تمام مکانیک ها، عملکردها و اجزای ژنراتور همانطور که باید اجرا

ادامه مطلب »

اشتراک گذاری صفحه