موتور ژنراتور

فهرست مطالب

موتور ژنراتور چیست؟

موتور ژنراتور نوعی دستگاه است که قابلیت تبدیل سوخت به انرژی الکتریکی را دارا می باشد. این دستگاه از طریق کوپل شدن موتور و ژنراتور با یکدیگر حاصل می شود. مورد استفاده مهم موتور ژنراتور تامین توان و انرژی مورد نیاز دستگاه های برقی، در زمانی است که اتصال به شبکه اصلی تامین برق امکان پذیر نمی باشد. استفاده از موتور ژنراتور در شرایط مذکور از رایج ترین و مطمئن ترین شیوه های تامین انرژی الکتریکی می باشد. دیزل ژنراتور درواقع نوعی موتور ژنراتور است که از گازوئیل به عنوان سوخت استفاده می کند. 

کاربرد های موتور ژنراتور

موتور ژنراتور ها کاربردهای فراوانی دارند از مهمترین و شاخص ترین کاربردهای آن می توان به فراهم کردن برق مصرفی مراکز حساس از جمله بیمارستان ها و صنایع در هنگام قطع برق می باشد. از دیگر قابلیت های موتور ژنراتور می توان به تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز برای اماکن حساس مانند دیتا سنترها، مزارع فارم ارز دیجیتال، و بطور کلی مکان هایی که هر لحظه قطعی برق خسارات جبران ناپذیری وارد می کند مانند تالارهای بورس و مراکز مبادلات گسترده جهانی اشاره کرد.

ویژگی های موتور ژنراتور تتاپاور

تنوع

ارائه موتور ژنراتور های گاز سوز، دیزلی و دوگانه سوز. موتور ژنراتور های دوگانه سوز با تلاش متخصصان داخلی تتاپاور طراحی شده و دارای گواهی نامه محصول دانش بنیان است.

ECU 

تجهیز موتور ژنراتور ها به سیستم ECU ، این سیستم راندمان موتور ژنراتور ها را بسیار افزایش داده و مصرف سوخت این دستگاه ها را تنظیم و کاهش می دهد. علاوه بر این باعث می شود که برق خروجی بدون نوسان باشد که این موضوع به خصوص در میان صنعت گران از اهمیت بالایی برخوردار است.

کنترل موتور ژنراتور از دور

موتور ژنراتور هایی که در تتاپاور ارائه می شوند، مجهز به سیستم مانیتورینگ هستند. این سیستم به افراد اجازه میدهد که از دور وضعیت موتور ژنراتور را کاملا بررسی کنند. علاوه بر این این سیستم مانیتورینگ موتور ژنراتور از دور امکان تنظیم پارامترها و حتی امکان دیاگ زدن و عیب یابی از دور را نیز برای شما فراهم می کند.

سیستم خنک کنندگی تقویت شده

موتور ژنراتور های شرکت تتاپاور مجهز به سیستم خنک کنندگی تقویت شده است. این سیستم خیال شما را درباره دمای کار موتور ژنراتور حتی در حالت دائم کار راحت می کند.

گارانتی استثنایی

ارائه گارانتی و وارانتی سیستم کنترل، همراه با ده سال خدمات پس از فروش از لحاظ تامین قطعات، پشتیبانی، سرویس دوره ای و … . همچنین لازم به ذکر است که ما از قطعات اصلی هر موتور ژنراتور در سرویس و خدمات پس از فروش استفاده می کنیم. قطعاتی که همگی ساخت کشور آلمان و دارای استاندارد های بین المللی هستند. 

اعطای تاییدیه نیروگاهی

این تاییدیه برای افرادی که می خواهند در زمینه دیزل ژنراتور به سرمایه گذاری اقدام کنند بسیار لازم و ضروری است که ما این تاییدیه را در اختیار مشتریان خود قرار می دهیم.

دیزل ژنراتور ولوو ۱۶۴۲ TAD
قدرت۶۰۰تا۶۵۰ kVA
ابعاد ۴۵۰*۱۳۰*۲۰۰ سانتی متر
۳۶،۵۰۴،۰۰۰،۰۰۰ ریال
دیزل ژنراتور ولوو TAD1643
قدرت ۶۵۰تا۷۰۰ kVA
ابعاد ۴۵۰*۱۳۰*۲۰۰ سانتی متر
۴۰،۵۲۴،۰۰۰،۰۰۰ ریال
دیزل ژنراتور ولوو ۱۶۴۴ TAD
قدرت۷۰۰تا۷۵۰ kVA
ابعاد ۴۵۰*۱۳۰*۲۰۰ سانتی متر
۴۳،۶۶۸،۰۰۰،۰۰۰ریال
دیزل ژنراتور ولوو ۱۶۴۵ TAD
قدرت ۷۵۰تا ۸۰۰ kVA
ابعاد ۴۵۰*۱۳۰*۲۰۰ سانتی متر
۴۸،۷۶۸،۰۰۰،۰۰۰ ریال
دیزل ژنراتور ولوو ۱۳۴۲ TAD
قدرت ۴۰۰ تا ۴۳۰ kVA
ابعاد ۳۸۰*۱۳۰*۱۸۰سانتی متر
۲۲،۱۵۲،۰۰۰،۰۰۰ ریال
دیزل ژنراتور ولوو ۱۳۴۳ TAD
قدرت ۴۳۰ تا ۴۵۰ kVA
ابعاد ۳۸۰*۱۳۰*۱۸۰سانتی متر
۲۳،۱۴۸،۰۰۰،۰۰۰ریال
دیزل ژنراتور ولوو ۱۳۴۴ TAD
قدرت ۴۵۰تا۴۷۰ kVA
ابعاد ۳۸۰*۱۳۰*۱۸۰سانتی متر
۲۵،۱۸۸،۰۰۰،۰۰۰ریال
دیزل ژنراتور ولوو ۱۳۴۵ TAD
قدرت ۴۷۰ تا ۵۰۰ kVA
ابعاد ۳۸۰*۱۳۰*۱۸۰سانتی متر
۲۷،۵۰۴،۰۰۰،۰۰۰ ریال
دیزل ژنراتور ولوو D13(اورهال)
قدرت ۴۰۰ تا ۴۵۰ kVA
ابعاد ۴۰۰*۱۳۰*۲۰۰ سانتی متر
۱۵،۴۴۴،۰۰۰،۰۰۰ ریال
دیزل ژنراتور ولوو D16(در حدنو)
قدرت ۵۵۰ تا ۶۵۰ kVA
ابعاد ۴۰۰*۱۳۰*۲۰۰ سانتی متر
۲۱،۳۸۴،۰۰۰،۰۰۰ ریال
دیزل ژنراتور ولوو TAD841
قدرت۲۵۰ تا ۳۰۰ kVA
ابعاد ۳۸۰*۱۱۵*۲۵۰ سانتی متر
۱۵،۶۶۰،۰۰۰،۰۰۰ریال
دیزل ژنراتور ولووTAD842
قدرت ۳۰۰ تا ۳۲۵ kVA
ابعاد ۳۸۰*۱۱۵*۲۵۰ سانتی متر
۱۷،۰۴۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال
ژنراتور گازسوز اسکانیا(اورهال)
قدرت ۱۴۰ تا ۲۰۰ kVA
ابعاد ۳۵۰ *۱۱۵* ۱۷۰ سانتی متر
۵،۹۷۶،۰۰۰،۰۰۰ ریال
ژنراتور گازسوز MAN
قدرت ۱۶۰ تا ۲۵۰ kVA
ابعاد ۳۸۰ * ۱۱۵ * ۱۷۰ سانتی متر
۷،۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰ تا ۱۹,۳۳۲,۰۰۰,۰۰۰ریال
دیزل ژنراتور ولوو B7(اورهال)
قدرت ۱۴۰ تا ۱۶۰ kVA
ابعاد ۳۰۰*۱۶۰*۱۷۰ سانتی متر
۸،۰۴۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
دیزل ژنراتور ولوو D12 (اورهال)
قدرت ۳۰۰ تا ۳۵۰ kVA
ابعاد ۴۰۰*۱۳۰*۲۰۰ سانتی متر
۱۱،۴۱۲،۰۰۰،۰۰۰ ریال
دیزل ژنراتور دورمن
قدرت ۱۰۰ تا ۳۰۰ kVA
ابعاد ۳۰۰ * ۱۵۰ * ۲۰۰ سانتی متر
۵،۶۰۴,۰۰۰,۰۰۰ ریال
دیزل ژنراتور بنز(اورهال)
قدرت ۲۵۰ تا ۳۲۵ kVA
ابعاد ۳۵۰* ۱۱۵*۱۷۰ سانتی متر
۹،۶۹۶,۰۰۰,۰۰۰ ریال
ژنراتور گازسوز ایویکو
قدرت ۵۰ تا ۷۲.۵ kVA
ابعاد ۹۰ * ۲۵۰ * ۱۵۰ سانتی متر
۴،۴۲۸,۰۰۰,۰۰۰ ریال
ژنراتور گازسوز رنو(اورهال)
قدرت ۸۵ تا ۱۶۰ kVA
ابعاد ۳۰۰ * ۱۵۰ * ۲۰۰ سانتی متر
۶،۱۲۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
دیزل ژنراتور موتور سازان
قدرت ۵۰ تا ۷۰ kVA
ابعاد ۹۰ * ۱۹۰ * ۱۵۰ سانتی متر
۳،۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
دیزل ژنراتور ایویکو
قدرت ۸۵ تا ۱۰۰ kVA
ابعاد ۹۰ * ۲۵۰ * ۱۵۰ سانتی متر
شروع از ۴،۴۴۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
دیزل ژنراتور کامینز(اورهال)
قدرت ۲۵۰ تا ۳۲۵ kVA
ابعاد ۳۵۰* ۱۱۵*۱۷۰ سانتی متر
۹،۹۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
دیزل ژنراتور کاترپیلار
قدرت ۱۰۰۰ تا ۴۰۰۰ kVA
ابعاد ۹۰ * ۲۹۰ * ۱۵۰ سانتی متر
....
دیزل ژنراتور پرکینز
قدرت ۳۷۰ تا ۴۷۰ kVA
ابعاد ۹۰ * ۱۹۰ * ۱۵۰ سانتی متر
....
ژنراتور گازسوزMWM
قدرت ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ kVA
...
---
ژنراتور گازسوز MTU
قدرت ۱۰۰۰ تا ۴۰۰۰ kVA
...
...

اجزا موتور ژنراتور

هر موتور ژنراتور متشکل از ۷ جزء می‌باشد؛ در این مطلب به تشریح کارکرد این اجزا خواهیم پرداخت.

رادیاتور

رادیاتور یا همان سیستم خنک‌کاری در یک موتور ژنراتور از عوامل افزایش راندمان دستگاه ماست.

توربو شارژ یا اینتر کولر

این بخش دارای ۲ دریچه‌ ورودی و خروجی می‌باشد. وظیفه‌ دریچه‌ ورودی دریافت هوا و فیکس کردن آن است. این بخش پس از دریافت هوای ورودی از طریق انتقال هوای خنک به محفظه‌ سوخت و انفجار و در نتیجه وارد کردن اکسیژن بیشتر به این بخش راندمان موتور ژنراتور را بالا می‌برد‌. بخش دیگر وظیفه‌ خارج کردن دود متعلق به محفظه‌ سرسیلندر، از توربو شارژ به سمت اگزوز را عهده‌دار می‌باشد. بطور کلی توربو شارژ به افزایش ۲۰ الی ۳۰ درصدی راندمان موتور کمک می‌کند.

موتور

 بر اساس قانون پایستگی انرژی، برای تولید برق بایستی انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی تبدیل شود. این بخش دستگاه ما وظیفه‌ تولید انرژی مکانکی را عهده‌دار می‌باشد. طراحی کلی موتور برای کشتی، موتور ژنراتور، کامیون و… یکی است اما قطعات داخلی هر موتور بسته به کارایی آن متفاوت است. در داخل موتور یک بخش سیستم کنترل موتور نیز موجود می‌باشد که با ایجاد هشدارهایی وضعیت هر بخش از موتور را مشخص می‌نماید.

کوپلینگ

اتصال موتور و ژنراتور از طریق کوپلینگ میسر می شود. ۴ مورد از انواع آن عبارت هستند از؛ کوپل مستقیم، صفحه ای، غیر مستقیم و گیربکسی. مورد استفاده موتور ژنراتور در تعیین نوع کوپلینگ آن تاثیر دارد. دو مورد که در هنگام کوپل شدن موتور و ژنراتور بایستی بدان توجه داشت عبارت است از؛ نبود فشار بر روی میل لنگ و جلوگیری از نوسانات فرکانس، از طریق هماهنگ ساختن دور موتور با دور ژنراتور. در معنای وسیع تر کوپلینگ می تواند قطعه ای باشد که اتصال قطعات از طریق آن صورت می پذیرد.

ژنراتور

کاربرد اصلی ژنراتور تولید برق است. هر ژنراتور دو دور دارد یک دور ۱۵۰۰ (۵۰ هرتز) و دور ۱۸۰۰ (۶۰ هرتز) 

از مباحث مهم داخلی موتور ژنراتور می‌توان به بسته بودن کلاف‌های خروجی داخل ژنراتور اشاره کرده که یا بصورت ستاره و یا بصورت مثلث هستند و مسئله حائز اهمیت دیگر می‌توان به سیم‌پیچ‌های داخل ژنراتور اشاره نمود که توصیه می‌شود تماما مس باشند.

موتورژنراتور

تابلو برق

تابلو برق موتور ژنراتور

سیستم حفاظتی موتور و ژنراتور داخل تابلو برق قرار دارد. این بخش در حفاظت از دستگاه ما نقش بسیار برجسته‌ای را ایفا می‌کند.

شاسی و نصب

چگونگی نصب موتور ژنراتور روی شاسی اهمیت بسیاری در کارایی دستگاه ما دارد. همچنین لرزه‌گیرها که در شاسی استفاده می شوند از اهمیت بالایی برخوردار هستند. چرا که اگر درست تنظیم نشوند موجبات لرزش موتور را فراهم می‌آورند و این لرزش راندمان دستگاه ما را پایین می‌آورد و از طول عمر مفید دستگاه می کاهد.

شرایط نگهداری

تعمیر و نگهداری موتور ژنراتور

نگهداری درست و سرویس دوره‌ای موتور ژنراتور سبب افزایش بهره‌وری و طول عمر مفید موتور ژنراتور می‌شود. نکاتی که به‌منظور نگهداری صحیح موتور ژنراتور باید به آن‌ها توجه کرد:

  • انتخاب روغن و فیلتر مناسب
  • تعویض به‌موقع روغن و فیلتر
  • مانیتورینگ دائم لرزش صدا و تغییرات
  • مصرف سوخت ژنراتور (که شرکت نیروگاهی تتاپاور به‌ واسطه توانایی منحصربه‌فرد خود در زمینه مانیتورینگ آنلاین موتور ژنراتورها می‌تواند مسئولیت کنترل ۲۴ ساعته موتور ژنراتورهای شما را بر عهده بگیرد و در صورت نیاز به رسیدگی به طور پیامکی به شما اطلاع داده و در صورت تمایل شما متخصصان شرکت ما برای تعمیر و رفع عیب موتور ژنراتور شما در کمترین زمان ممکن به محل موتور ژنراتور اعزام می‌شوند)
  • تمرین دادن دوره‌ای به موتور ژنراتور (اگر موتور ژنراتور به‌صورت اضطراری مورداستفاده است حداقل دو نوبت در هفته و هر نوبت به مدت تقریباً ۲۰ دقیقه آن را روشن کنیم)
  • ریختن ضد یخ و ضد جوش در رادیاتور
  • گردگیری هفتگی دستگاه
  • گریس‌کاری ماهانه دستگاه
  • سرکشی ماهانه به کابل‌ها و سیم‌ها و ضربه‌گیرهای دستگاه

انواع موتور ژنراتور

انواع موتور ژنراتور از نظر نوع سوخت مورداستفاده:

انواع موتور از نظر نوع عملکرد:

  • توان اضطراری (Emergency): ۱۰۰ تا ۲۰۰ ساعت در سال
  • توان شیفتی (prime): ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ ساعت در سال
  • توان دائم کار (continue): ۷۵۰۰ ساعت به بالا

دسته‌بندی دیگر موتور ژنراتورها بر اساس داشتن یا نداشتن کانوپی است. موتور ژنراتورهای دارای کانوپی را اصطلاحاً سایلنت (بی‌صدا) می‌گویند.

معرفی برندهای برتر موتور ژنراتور

در ادامه این متن می توانید با برترین برند های موجود در بازار آشنا شوید، به علاوه دو نوع از ژنراتور های با کیفیت که در موتور ژنراتور های شرکت تتاپاور به کار می روند به شما معرفی خواهند شد. پس تا انتهای متن همراه ما باشید.

volvo (ولوو)

موتور ژنراتور

شرکت ولوو ابتدا در زمینه ی موتور های دریایی کارا خود را شروع کرد و بعدها به عنوان تولید کننده موتورهای احتراقی داخلی برای اتوموبیل های ولوو به کار خود ادامه داد.موتور ژنراتور های این شرکت معمولا مجهز به سیستم های کنترلی SCU هستند و به همین دلیل قیمت موتور ژنراتور های این شرکت در نمونه آک و کوپله فابریک بالاست.

MAN (مان)

ژنراتور گازسوز مان

موتورهای مان محصول کشور آلمان می باشند و تولید کننده ژنراتورهای گازسوز و دیزلی هستند. فعالیت کمپانی مان در زمینه تولید موتورهای احتراق داخلی، با طراحی و ساخت اولین موتور دیزل در سال ۱۹۰۵ میلادی شروع شده است و دارای سابقه فعالیت صد ساله در زمینه تحقیق، توسعه و تولید مولدهای قدرت می باشد.

DORMAN (دورمن)

دیزل ژنراتور

موتورهای دورمن محصول کشور انگلیس در دو محصول دیزلی و گازسوز هستند که از سالیان قبل در ایران وجود داشته اند. در حال حاضر کارخانه بنیان دیزل تبریز (تتا پاور) موتورهای دورمن را تولید می کنند. شرکت تتاپاور در حال حاضر در دو نوع دیزلی و گازسوز این موتورها را هم به صورت آکبند و استوک اورحال شده وجود دارد.

IVECO (ایویکو)

کمپانی ایویکو ایتالیایی در زمینه تولید انواع کامیون، اتوبوس و موتورهای دیزل فعالیت دارد. این کمپانی در سال ۱۹۷۵ در شهر تورین ایتالیا شروع به فعالیت کرد، که با تولید کامیون های ایکیو در فرانسه و آلمان توانست در بین ۱۶۰ کشور جهان فروش فوق العاده ای داشته باشد. امروزه شرکت ایوکیو توانسته نقش به سزایی در بازار خودرو های خارجی و موتورهای دیزلی داشته باشد. موتورهای ایوکیو در دور موتور ۱۲۰۰، نیروی معادل با ۲۸۰ اسب بخار و گشتاوری در حدود ۱۰۰۰ نیوتون متر تولید می کند.

ژنراتور گاز سوز ایویکو

renault (رنو)

کارخانه رنو بیش از یک قرن پیش در فرانسه تاسیس شد. کار خود را با ساخت ماشین Voiturette Type A آغاز کرد و مسیر خود را با ساخت انواع وسایل نقیله سبک و سنگین پیش گرفت و اکنون ۹ امین خودروساز برتر دنیاست. این کمپانی انواع مختلفی از موتور ژنراتور ها را توسعه داده است. در پی اعلام آلایندگی زیاد موتورهای دیزل و افزایش تمایل مردم به استفاده از خوردرو های برقی شرکت رنو در سال ۲۰۱۵ اعلام کرد که دیگر موتور های دیزلی را توسعه نخواهد داد.

ژنراتور MECCALTE (مکالته)

موتور ژنراتور های مکالته، ساخت کشور ایتالیا بوده و شروع فعالیت از سال ۱۹۴۷ با دارا بودن ۱۲۰۰ نیروی کار روزانه ۱۴۰۰ الترناتور با رنج توان ۱۰ تا ۶۲۰ کیلو وات آمپر بصورت ۳ فاز و تکفاز تولید میکند.

ژنراتور مکالته

ژنراتور STAMFORDPOWER (استمفوردپاور)

ژنراتور استمفورد پاور یکی از محصولات پرکاربرد کمپانی استمفورد پاور در کشور چین می باشد که امروزه توانسته به عنوان یکی از برندهای محبوب در میان رقبا باشد. این شرکت دارای چندین سال سابقه فعالیت در زمینه تولید انواع موتور ژنراتور های استمفورد پاور با توان های متفاوت فعالیت می کند. ژنراتورهای استمفورد با توان ۵۰ KVA برای مصارف خانگی، باغات و زمین های کشاورزی، مصارف صنعتی و لنج های صیادی مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین این ژنراتور دارای سیستم AVR می باشد.

ژنراتور استمفورد پاور

سوالات متداول

موتور ژنراتور وسیله ای است که انرژی شیمیایی موجود در سوخت های فسیلی را به انرژی الکتریسیته تبدیل می کند. از این وسیله برای تولید برق اضطراری و … استفاده می شود.

دیزل ژنراتور زیر مجموعه موتور ژنراتور است. درواقع دیزل ژنراتور نوعی موتور ژنراتور است که از سوخت دیزل یا همان گازوئیل برای تولید انرژی مکانیکی استفاده می کند. به عنوان مثال زیرمجموعه دیگر موتور ژنراتور، ژنراتور گازی است. این دستگاه از گاز شهری یا همان CNG برای تولید انرژی مکانیکی استفاده می کند؛ لذا دیگر به آن نمی توان دیزل ژنراتور گفت. هرچند در جامعه گاها به اشتباه همچنان به ژنراتور گازی دیزل ژنراتور گفته می شود.

موتور ژنراتور ها بسته به نوع و توان تولیدی از ۵۰۰ میلیون تا ۸ میلیارد تومان قیمت دارند.

مهندس وحید شکری

مهندس وحید شکری

فارق التحصیل رشته مهندسی برق قدرت که مدرک خود را از دانشگاه صنعت آب و برق وابسته به دانشگاه شهید بهشتی دریافت نموده اند. با بیش از ۱۵ سال سابقه در زمینه دیزل ژنراتور و احداث ۵ نیروگاه تولید پراکنده و همچنین مدیر عامل و موسس شرکت دانش بنیان تتاپاور.

مقالات مرتبط

تست بار ژنراتور

تست بار ژنراتور

تست بار ژنراتور تست بار ژنراتور اساساً آزمایشی است تا اطمینان حاصل شود که تمام مکانیک ها، عملکردها و اجزای ژنراتور همانطور که باید اجرا

ادامه مطلب »
موتور ژنراتور الکتریکی

موتور ژنراتور الکتریکی

موتور ژنراتور الکتریکی مجموعه موتوربرق ژنراتور دستگاهی است که برای تبدیل نیروی الکتریکی به شکل دیگری از آن (بیشتر AC به DC) استفاده می شود. این دستگاه موتور

ادامه مطلب »
مزایای ژنراتور گازی

مزایای ژنراتور گازی

مزایای ژنراتور گازی مشاغل و تأسیسات می توانند در صورت قطع برق به دلیل آب و هوای نامناسب، طوفان های زمستانی، بلایای طبیعی، بلایای ناشی

ادامه مطلب »

اشتراک گذاری صفحه